Založ si blog

Nie je krása ako krása

Od útleho veku množstvo mladých dám túži mať korunku na hlave, aby sa čo i len na okamih cítili ako princezné. Šaty po zem, vlasy krásne učesané, upravené a sršiace dokonalosťou. Presne takáto je predstava väčšiny žien, keď sa povie princezná.

Poznáme veľa súťaží krásy, ktoré tento pocit ženám umožňujú. Len je otázne do akej miery… Všetci vieme, že krása je veľmi široký pojem a každý človek vníma krásu inak. Niekto uprednostňuje krásu vnútornú, iným záleží viac na vonkajšom vzhľade a sú ľudia pre ktorých je spojenie oboch veľmi dôležité. U nás, na Slovensku sa konajú súťaže krásy už niekoľko desiatok rokov a práve vďaka nim poznáme ženy, ktoré sú vzormi pre tie ostatné. Mladé dievčatá, ktoré sú nadšenými fanúšičkami podujatí tohto typu sa kráľovnami krásy inšpirujú a chcú byť ako oni. Všetko na nich obdivujú a chcú sa im dokonale podobať.

Práve kvôli tomu, by si tvorcovia súťaží krásy mali uvedomiť, že je veľmi podstatné ukázať z krásnych žien bojujúcich o titul bohyne aj viac z ich vnútra a osobnosti. Nie je vždy podstatný len obal, ale samozrejme aj obsah, keďže sú vzorom pre ďalšie generácie. Treba viac prezentovať ich osobnosti, ako polonahé telá. Samozrejme aj vzhľad robí veľa a na svetových súťažiach je dôležitý. Je ale skutočne podstatné a potrebné dokázať, že aj tieto krásne ženy majú v sebe tú správnu iskru, inteligenciu, vznešenosť a nepýšia sa len dokonalou postavou s ideálnymi mierami.

 

 

Stratené – kniha odhaľujúca kruté únosy detí

29.04.2015

Kniha Stratené je napísaná určite všetkým známou spisovateľkou Evou Urbaníkovou. Táto skvelá autorka ju vydala v roku 2014 a otvorene v nej opísala, aká je skutočná realita v partnerských životoch dvoch veľmi odlišných kultúr. A hlavne opisuje skutočne silné príbehy bezmocných a slabých žien, ktoré bezvýsledne pátrajú po svojich ratolestiach. Knižka sa mi [...]

Palestína / Deti / Pásmo Gazy /

v Pásme Gazy zomrelo bábätko zachránené z maternice umierajúcej matky

26.04.2024 18:51

Izrael aj napriek medzinárodnému pobúreniu stále hrozí, že podnikne pozemnú operáciu v meste Rafah.

parlament

Amnesty International kritizuje návrhy týkajúce sa RTVS, neziskových organizácií a rodných čísel

26.04.2024 18:30

Organizácia vyzýva na dodržiavanie princípov a ochranu právneho štátu, slobodu združovania a prejavu i na právo na informácie a na ochranu pred diskrimináciou.

Záborská , vašečka

Poslanci ukončili piatkové rokovanie debatou k sexuálnej výchove

26.04.2024 18:25

Poslanci Vašečka a Záborská chcú podmieniť výchovu a vzdelávanie v oblasti sexuálneho správania informovaným súhlasom rodičov.

novela Trestného zákona, parlament

Poslanci majú v roku 2024 zarábať vyše 6600 eur. K platu patria ešte paušálne náhrady

26.04.2024 17:17

Plat poslanca určuje zákon o platových pomeroch niektorých ústavných činiteľov SR.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 2
Celková čítanosť: 2631x
Priemerná čítanosť článkov: 1316x

Autor blogu

Kategórie

Archív